Praktisch

  vrijdag 24 mei tot woensdag 29 mei 2019

  05:30 uur

  Tulpenstraat - Diest

  690 euro (leden)

Koekoeksklokken, de Schwarzwälder Kirschtorte, de vakwerkhuizen, donkere naaldbossen en lieflijke meren verrassen iedereen in het Zwarte Woud. Bezoeken aan de watervallen van Triberg, de Titisee en de tocht over de top van de Feldberg en de Schauinsland staan op het programma. We maken ook een daguitstap naar Zwitserland met bezoeken aan de indrukwekkende Rheinfälle in Schaffhausen en aan het droom- en bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Ons verblijfhotel is het gezellige familiehotel Burg hotel Feldberg

 

Programma

Dag 1     Opstapplaats  – Kaysersberg – Gutach - Bleibach

Vertrek in de ochtend vanuit de centrale opstaplaats,  via  Namen naar Arlon. Door het Groothertogdom naar Nancy en Kaysersberg in de Elzas, voor onze lunch en kort bezoek. Naar Sant Märgen en in een prachtig natuurkader naar Sankt Peter in het Glottertal, bekend om de reeks Schwarzwaldklinik. Geleid bezoek aan het vroegere benedictijnenklooster met de bibliotheek in rococostijl, de Fürstensaal en de kloosterkerk. Via Waldkirch naar Gutach-Bleibach in het Elztal. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel.

DAG 2   Gutach – Schauinsland – Feldberg – Titisee – Gutach

Na ons ontbijtbuffet rijden we naar de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. We nemen de zweefbaan de 1493m hoge top te bereiken vanwaar panorama dat bij heldere weersomstandigheden reikt tot de Vogezen en zelfs de Alpen. Via Bärental naar Titisee. Middagmaal. Boottocht op de Titisee en nadien wordt een kopje koffie en een stuk ‘Schwarzwälder Kirschtorte’ aangeboden. Vrije tijd. Terug naar Badenweiler voor avondmaal en overnachting.

Dag 3  Gutach – St. Georgen – Freudenstadt – Gutach

Ontbijt. We vervolgen onze tocht door het prachtige Schwarzwald en worden naar St. Georgen gebracht voor een ritje met de Schwarzwaldbahn. Het hoogteverschil van zo’n 600m tijdens deze treinrit zorgt voor spectaculaire bochten en fraaie uitzichten. We begeven ons naar Freudenstadt, waar we eerst onze lunch nuttigen en daarna een wandeling maken door de stad. Onder alle bezienswaardigheden van deze stad is de markt -trouwens de grootste van Duitsland- het meest opvallend. Na de wandeling zijn we vrij om zelf wat rond te kuieren in deze leuke stad. De bus brengt ons daarna terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting. 

DAG 4   Gutach – Schaffhausen – Mainau – Gutach

Na het ontbijtbuffet rijden we  via Bonndorf naar de Zwitserse grens. Verder naar Schaffhausen voor bezoek aan de indrukwekkende Rijnwatervallen, een wonder van de natuur.  Langs Kreuzlingen naar de Bodensee en het eiland Mainau. Met de Mainaubus naar het hart van het eiland. Middagmaal (typisch Duitse schotel-éénganggerecht) met een drankje naar keuze. Bezoek o.l.v. een plaatselijke natuurgids aan het droom- en bloemeneiland Mainau met een onvoorstelbaar rijke en haast exotische en subtropische bloemen- en plantenpracht. Via Konstanz terug naar Gutach voor ‘Schwarzwaldbuffet’ en overnachting.

DAG 5   Gutach – Freiburg – Gutach

Na ons ontbijtbuffet rijden we naar Freiburg im Breisgau aan het wijngebied van de Kaiserstuhl. Geleid bezoek aan de belangrijkste stad van het Zwarte Woud met o.m. de Münsterkerk, het Rathaus en de verkeersvrije Kaiser Josefsstrasse. Na de lunch begeven we ons richting  ecowijk Vauban,. Deze wijk is gelegen op  ongeveer 4 km van het stadscentrum op de voormalige Franse militaire basis Vauban. Na de Duitse hereniging trok Frankerijk er zijn troepen terug en droeg de wijk over aan de stad Freiburg. In december 1993 lanceerde de stad Freiburg de ontwikkeling van deze nieuwe wijk, gezien er duidelijk nood was aan stadsuitbreiding. Het belangrijkste doel van deze wijk was om deze milieuvriendelijk te maken. Deze wijk die ongeveer 5300 bewoners telt, is nagenoeg volledig autovrij. De bewoners nemen de fiets of tram, die Vauban perfect verbindt met de binnenstad van Freiburg. De wijk staat bol van voorbeelden van ecologisch leven. In deze wijk zijn enkel laag-energie-woningen toegelaten. Alle ramen zijn voorzien van drie lagen glas. Door een ventilatiesysteem worden de woningen voortdurend voorzien van frisse lucht. De meeste huizen zijn voorts voorzien van zonnepanelen en slimme generatoren, die op houtsnippers worden gestookt en voor warmte en stroom zorgen. Ook het het water van de toiletten en de douche wordt gerecupereerd om de tuin mee te besproeien. Na dit bezoek rijden we terug naar Gutach voor avondmaal en overnachting. Folkloreavond in ons hotel.

DAG 6   Gutach– Luxemburg – Eindbestemming

Na ons ontbijt vertrekken we richting Luxemburg voor een bezoek aan de stad Luxemburg. We genieten eerst van een prachtig uitzicht op de oude brug ‘de Pont Adolphe’ op het dal van het rivierte de Pétrusse. Wandeling in het prachtig centrum met zijn vesting ‘Lucilinburhuc’. We wandelen door de ‘ville haute en ville basse’ met de Rocher du Bock, de Wenceslaswal, de vallei van de Alzette en de kazematten. Na de middag verlaten we de stad en rijden verder naar onze eindbestemming.

 

Wanneer : Vrijdag 24 mei   2019 –  woensdag 29 mei 2019

Vertrekplaats : Tulpenstraat – Diest

Vertrekuur : 05:30 uur 

Deelnameprijs per persoon :  690 € per persoon op basis van een 2 persoonskamer

Inbegrepen in de prijs

Vervoer

Ervaren NL gids gedurende de volledige reis

5 nachten in Burg hotel  op basis van half pension

6 Middagmalen (hoofdschotel + 1 consumptie)

Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma

Folkloreavond in het hotel

Audioguidesysteem

Btw, baantaksen en garantiefonds

Annulatie en bijstandsverzekering

Begeleiding

Drinkgeld chauffeur

 

Niet inbegrepen in de prijs

Persoonlijke uitgaven

Dranken bij de avondmalen

Supplement single : 150 €

 
 
 
 
 
 
 

SamAc, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44