Umbrie , het groene hart van ItaliŽ

Praktisch

  zaterdag 5 mei tot zaterdag 12 mei 2018

  Vertrek : Tulpenstraat Diest

  885 euro (leden)

 

Programma :

Dag 1 : Diest – Milaan

Vertrek met de eigen autocar uit Diest  richting Frankrijk en Zwitserland richting Milaan.

Vrije lunch onderweg.  Avondmaal en overnachting in de buurt van Milaan

Dag 2:   Milaan – Bologna -  Perugia

Na ons ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we richting Bologna. Na onze lunch krijg je de tijd om deze stad te verkennen. Bologna heeft behalve heerlijk eten en drinken nog veel meer te bieden, zoals prachtige kerken, oude pleinen en natuurlijk de beroemde torens van Bologna. Verder naar Perugia waar we intrek nemen in ons prachtig hotel Relais del Olmo****.

Avondmaal en overnachting.

Dag 3 :  Perugia – Assisi – Perugia

Na ons ontbijt brengen brengen we een uitgebreid bezoek aan Perugia, de oud Etruskische stad en nu de hoofdstad van Umbrië. Wandeling doorheen de historische kern met zijn piazza, hoge middeleeuwse gebouwen en talrijke nauwe straatjes. Na de lunch begeven we ons naar  Assisi, het heiligdom gelegen tegen de flanken van de Monte Subasio. Wandeling doorheen het oude Assisi met de basiliek van de H Clara met het kruisbeeld, de Piazza del Comune met de middeleeuwse stadskern en het dubbelcomplex van de basiliek van de H Franciscus met de prachtige fresco’s van Giotto en Cimabue en het graf van de H. Franciscus. Op de teugweg begeven we ons naar Santa Maria degli Angeli voor een bezoek aan de basiliek met de Portiunculakapel en de plek waar de H. Franciscus is overleden. 

Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 4: Perugia – Norcia – Castelluccio - Perugia

Vandaag staat een dagje natuur op het programma en we begeven ons naar Norcia en de bergen. Via de brede Valle Umbra rijden we naar het prachtig middeleeuws dorpje Vallo di Nera met zijn kleine trapstraatjes en prachtige uitzichten. Verder naar Norcia: deze ommuurde stad met zijn schitterend historisch centrum is gekend voor zijn pecorinokaas, worst en salami. Na ons typisch middagmaal rijden we naar de Sibillijnse bergen tot op een hoogte van 1300 meter. Via het oord Castelluccio bereiken we de Piano Grande, een grote hoogvlakte waar we een fantastisch zicht bekomen. Via de Piano Perduto begeven we ons terug naar ons hotel te Perugia. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5 : Perugia – Spello – Todi - Perugia

Na ons ontbijt  brengen we een bezoek aan Spello, een oude Romeinse stad. Het centrum met zijn Santa Maria Maggiore en de voormalige Romeinse poorten ogen verlaten maar uniek. Verder naar Todi voor ons middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan Todi, hoog gelegen in de heuvels. Het centrum met zijn onafgewerkte St Franciscuskerk bezit een centraal plein dat vroeger diende als Forum van de Romeinen. Daar kunnen we nu de dom en het indrukwekkende stadhuis bewonderen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6 : Perugia – Trasimeno – Spoleto – Perugia

Na ons ontbijt rijden we naar het meer van Trasimeno gelegen aan de grens met Toscane. We rijden doorheen een schitterende omgeving met zicht op enkele eilandjes op het meer. We rijden verder door naar Spoleto, voor velen de mooiste stad van Umbrië. Ooit was de stad een Romeinse nederzetting en de resten van de oude stadsmuren (6e eeuw voor Christus) zijn nog steeds te zien. Het is ook één van de oudste nederzettingen van Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten. Het stadsbeeld van Spoleto wordt bepaald door de dom, het domplein en de romaanse kerken. We bezoeken de romaanse Duomo Santa Maria Assunta die een façade heeft met acht indrukwekkende vensterrozetten. Terugkeer naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7 :Perugia –   Modena – Milaan

Na ons ontbijtbuffet begeven we ons naar Modena. Deze oude universiteitsstad, gelegen in de Po-vallei, is van oudsher een belangrijk verkeersknooppunt in Europa. Op onze verkennende wandeling zien we het Piazza Grande met zijn stadshuis Palazzo Comunale di Modena en de Duomo di Modena, belangrijk voorbeeld van de Lombardische romaanse architectuur.

De gotische campanile (1224-1319), de Torre della Ghirlandina, is hét symbool van de stad. We brengen een bezoek aan het  Palazzo Ducale, het hertogelijk paleis, dat de zetel van de militaire academie huisvest en Chiesa di Sant'Agostino, een 14de eeuwse kerk, sober aan de buitenkant, maar een zeer somptueus interieur.

Verder naar Milaan, waar we aan de rand van de stad ons avondmaal en overnachting voorzien.

Dag 8 :  Milaan – Diest

Na het ontbijtbuffet vangen we de terugreis aan en rijden via de meren doorheen Zwitserland naar Frankrijk. Vrij lunch. Via Frankrijk bereiken we Diest  in de avond.

Hotel Relais Del Olmo****

www.relaisolmo.com

Ligging

Heel verzorgd hotel met een voortreffelijke keuken en een uitstekende ligging op 5 km van het historisch centrum van het bruisende Perugia. Deze 16e -eeuwse villa is omgeven door groene heuvels en wijngaarden.

Faciliteiten

Restaurant, bar, tuin, buitenzwembad met ligstoelen, lift, fitnessruimte en wellnesscentrum

Kamers

Geluidsdichte, ruime kamers met minibar, kluisje,  wifi, TV, badkamer.

 

Wanneer : Zaterdag 05 mei 2018 – zaterdag 12 mei 2018

Vertrekplaats : Tulpenstraat – Diest

Vertrekuur : meegedeeld bij inschrijving

Deelnameprijs per persoon : 885 € per persoon op basis van een 2 persoonskamer

Deze prijs omvat :

Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf   

1 nacht in hotel**** in Milaan op basis van half pension

5 nachten in hotel Relais del Olmo**** in Perugia op basis van half pension

1 nacht in hotel**** in Milaan op basis van half pension

6 Middagmalen (1 uitstekende hoofdschotel + ¼ wijn en water)

Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma

Btw & garantiefonds

Begeleiding

Vervoer

Drinkgeld chauffeur

Reis en bijstandverzekering

Annulatieverzekering

Ontbijt op de bus

Btw & garantiefonds

Deze prijs omvat niet :

Persoonlijke uitgaven

Dranken bij de avondmalen

Lunch dag 1 & 8

supplement single kamer : 220,00 €


SamAc, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44