Dagtrip een vliegende start

Praktisch

  zaterdag 26 mei 2018

  08:00 uur

  Vertrek : gemeentehuis Scherpenheuvel

  50 euro (leden)

Wilt u van dichtbij ontdekken hoe het er aan toe gaat  op een luchthaven? Dan moet u zeker deelnemen aan onze daguitstap naar de luchthaven van Deurne.
Een gespecialiseerde gids van de vzw Stampe en Vertongen museum leidt onze groep rond en laat je kennis maken met het boeiende leven van de luchthaven en de luchtvaart, vroeger en nu.


We beleven een check-in, bezoeken het luchthavengebouw en passeren de veiligheidscontrole. Tevens bezoeken we de brandweer en naargelang de mogelijkheden en het aanbod, krijgen we zicht op de dagelijkse activiteiten van de luchthaven.  Nadien krijgen we een boeiende rondleiding in het SV Museum, met een verzameling van het beroemde SV4-vliegtuig van luchtvaartpioniers Jean Stampe en
Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek in Deurne hadden. Het museum huisvest ook een belangrijke collectie vliegtuigen uit W.O.I en een beruchte vliegende bom uit W.O.II. Daarnaast krijgen we, aan de hand van ruime achtergrondinformatie en foto’s, zicht op de luchtvaartevolutie in het algemeen.


Na ons bezoek genieten we van een middagmaal in het luchthavenrestaurant Belair, dat uitzicht biedt op het platform en de landingsbaan. Na ons middagmaal begeven we ons naar de stad Antwerpen waar we onder begeleiding van een gids een bezoek zullen brengen aan het Centraal Station door de Antwerpenaren ook wel de Middenstatie of Spoorwegkathedraal genoemd.

Dit grandioze staaltje architectuur aan het Astridplein bestaat uit een stalen perronoverkapping en een stenen stationsgebouw in eclectische stijl dateert uit 1905 en werd volledig gerenoveerd .

De perronoverkapping werd ontworpen tussen 1895 en 1899 door Clement van Bogaert. De overkapping is 43 meter hoog, 186 meter lang en 66 meter breed. Het stenen stationsgebouw werd gebouwd tussen 1899 en 1905 door Louis Delacenserie in eclectische stijl. Delacenserie liet zich onder meer inspireren door het Pantheon in Rome. Het hoogste punt (75 meter) is een grote koepel. Een bezoek meer dan waard.

Wanneer : Zaterdag 26 mei 2018

Vertrekplaats :  08.00 uur gemeentehuis Scherpenheuvel , 08.15 uur zwembad Diest | 08.20 uur cafe zwart-wit Diest | 08.25 uur Kautershoek Diest 

Opgepast :  Het tonen van je identiteitskaart is verplicht bij het bezoek aan de luchthaven. 

Vertrekuur : 08.00 uur

Deelnameprijs per persoon :  50 € per persoon

Inbegrepen : vervoer, koffie en koek bij aankomst, inkomgelden, gidsen, middagmaal en één consumptie, begeleiding en verzekering.

 

SamAc, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44