Praktisch

  vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september 2019

  06:00 uur

  Tulpenstraat - Diest

  349 euro (leden)

  Nieuwsbrief

Bonte mix van natuur en cultuur met bezoeken aan Villeroy & Boch, Unesco erfgoed te Völklingen en het Centre Pompidou

De Duitse deelstaat Saarland grenst in het zuidwesten aan Frankrijk, met zijn westpunt aan Luxemburg en in het noordoosten aan de deelstaat Rijnland-Palts. Het bijzondere van dit stukje Duitsland schuilt niet alleen in de natuur en de charmante dorpjes, ook de keuken en de levensstijl van de Saarlanders is duidelijk beïnvloed door de Franse buren. Een bezoek aan Centre Pompidou-Metz, een tempel voor hedendaagse kunst, mag niet ontbreken. Het spectaculaire gebouw met een indrukwekkend dak en een houten constructie die bedekt wordt door een lichtdoorlatend membraan, combineert esthetische elegantie met een ware technische revolutie. Met andere woorden, een niet te missen onderdompeling in de Saarlandse natuur en cultuur.

 

Dag 1     Diest – Saarburg – Saarschleife – Villeroy & Boch – Saarbrücken

Vertrek in de ochtend (ontbijt onderweg) richting Luxemburg verder naar het Saarland. We houden eerst halt in het schilderachtige Saarburg met zijn waterval de Leukbach, de klokkengieterij  en de               prachtige huizen. Verder naar het adembenemend natuurverschijnsel, de Saarschliefe. We nemen onze lunch in Mettlach. In de namiddag brengen we bezoek aan het beroemde Villeroy & Boch imperium.Keravision, het aardewerkmuseum en museumcafé anno 1892 vertellen het verhaal van een dynastie op zich. Na dit bezoek sluiten we af in één van de mooiste museumcafés ter wereld waar u vrijblijvend iets kan drinken. Verder naar Saarbrücken waar we intrek nemen in ons hotel Victors Residenz****.Superieur.

Dag 2     Saarbrücken – Völklingen – Saarbrücken

Na ons ontbijtbuffet verkennen we het veelzijdige Saarbrücken. Friedrich Stengel gaf halverwege de 18e eeuw een barok aangezicht aan de middeleeuwse stad op beide oevers van de Saar. Rondom het slot en de Ludwigskirche woonden ooit de graven en vorsten van Nassau-Saarbrücken. Nu vindt u hier het parlement, de ministeries en de kanselarij. Na onze lunch brengen we een bezoek aan de Völklinger Hütte. Deze ijzersmelterij behoort tot de meest originele wereldcultuur- erfenissen van de UNESCO. Het complex werd in 1986 stilgelegd en tot beschermd monument verklaard. De toegankelijke hoogovengroep met een 40 meter hoog panoramaplatform, de enige hellende lift  ter wereld en de 6.000 m² grote blaashal zijn nog maar voorproefjes op de hoogtepunten van de rondleiding in dit gigantische industriecomplex. Na dit bezoek begeven we ons terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3     Saarbrücken – Metz – Diest

Na ons ontbijt verlaten we Saarbrücken en begeven we ons naar Metz. Het historisch centrum van Metz met zijn kathedraal is een pareltje. Meer dan 6.500 m² gebrandschilderde en glas-in-loodramen maken deze kathedraal tot de best verlichte van Frankrijk, met als bijnaam ‘de lantaarn van de Goede God’. We zetten ons bezoek verder langs de Opera, de oude stadspoorten, en talrijke gezellige pleintjes. Na de lunch brengen we een bezoek aan het schitterende centre Pompidou-Metz. Drie omvangrijke exhibitieruimtes worden bedekt met één van de grootste en meest complexe dak structuren ooit. De galerij van het Centre Pompidou-Metz is het huis van Europa’s grootste collectie aan moderne kunst met  meesterwerken van Picasso, Matisse en Kandinsk, enz. Na dit bezoek vangen we onze terugreis aan richting Diest!

Wanneer : Vrijdag 30 , zaterdag 31 augustus   en zondag 01 september 2019

Vertrekplaats : Tulpenstraat – Diest

Vertrekuur : 06.00 uur

Deelnameprijs per persoon :  349 € per persoon op basis van een 2 persoonskamer

Inbegrepen in de prijs

Vervoer

Licht ontbijt op de heenreis

2 overnachtingen in hotel Victors Residenz**** op basis van halfpension

3 lunches (1 hoofdschotel + 1 consumptie)

Ervaren Nederlandstalige gids

Drinkgeld chauffeur

Reis en bijstandverzekering

Annulatieverzekering

Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in het programma

Audioguidesysteem

Niet inbegrepen in de prijs

Persoonlijke uitgaven

Overige dranken bij de maaltijden

Supplement single : 60 €

 
 
 
 
 

SamAc, samen actief

Een bruisende vereniging voor mensen met pit.

Meer info over lid worden van SamAc »

 

SamAc contactpersoon:

  • Marc Florquin
  • E. Vandeveldestraat 80, 3290 Diest
  • info@samac.be
  • 013 / 33 65 44